Virtutile terapeutice ale argintului

Facebook
Google+
http://antichitati-din-argint.ro">
Twitter
Pinterest
pahare-argint

pahare din argint. 1908 atelier P. Baskakov. Moscova – in oferta magazinului www.artantik.ro

Argintul este un metal cu virtuti terapeutice cunoscute de milenii. La inceputul secolului XX s-a renuntat treptat la utilizarea lui in favoarea medicamentelor. De cativa ani a inceput sa fie utilizat din ce in ce mai mult . S-au realizat mii de teste, confirmate de recomandarile Organizatie Mondiale a Sanatatii ( WMO – World Health Organization ),  prin care s-a probat faptul ca, ionii de argint au efect bactericid, distrugand circa 650 virusi si germeni, fiind un foarte bun dezinfectant.

Apa pastrata in recipiente de argint ajuta la mentinerea sanatatii si pastrarea longevitatii.
Conform unei traditii milenare, preotii impart sfanta impartasanie cu lingurite de argint. Desi lingurita nu este nici spalata si nici schimbata de la credincios la credincios, nimeni nu se imbolnaveste. Apa sfintita, agheasma, se prepara in vase de argint si, in timpul slujbei, preotul scalda, de mai multe ori, crucea de argint prin apa, de aceea agheasma se poate pastra, nealterata, ani buni. Acest fapt se datoreaza efectului antibacterian imediat pe care il are argintul.
Acum 4000  de ani medicii chinezi foloseau in acupunctura ace de argint. In anchitate, grecii au observat ca  aristocratii nu erau atinsi de bolile care produceau epidemii, cum era dizenteria, in timp ce membrii clasei de jos mureau cu miile. Explicatia e simpla: foloseau tacimuri si vesela de argint ce ii proteja de epidemii si boli.
Fenicienii navigau mult timp si pastrau apa, vinul, laptele in vase de argint ca sa le pastreze nealterate mult timp.
La inceputul secolului XX, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac, iar la nasteri  picurau in ochii nou nascutului picaturi de solutie de argint, sa distruga eventualele bacterii care pot provoca orbirea.
In America de Nord, colonistii care strabateau vestul puneau in lapte un dolar de argint ca sa-i intarzie alterarea.
Pe statia spatiala internationala argintul coloidal este folosit pentru transformarea apei reziduale ii apa potabila. La fel se intampla si pe MIR.

antichitati-din-argint

in oferta magazinului www.artantik.ro

Antibiotic si antioxidant natural

In 1934, odata cu descoperirea penicilinei, argintul a intrat oarecum intr-un con de umbra, oamenii de stiinta amintindu-si de el doar atunci cand au constatat ca anumiti germeni si virusuri rezista la antibioticele de sinteza.
Argintul este un dezinfectant universal, un adevarat medicament, care mai apoi a fost  detronat de aparitia penicilinei si in cele din urma uitat. Antibioticele sintetice sunt utile, dar au efecte adverse daunatoare si in timp capacitatea lor de distrugere scade pentru ca organismele patogene devin rezistente la actiunea acestora.
Argintul, un antioxidant puternic, distruge radicalii liberi, responsabili cu apariţia a peste 60 de boli, printre care se numără şi boala Alzheimer.
De asemenea, este şi imunostimulator, ajutând la creşterea imunoglobinei şi a limfocitelor. Terapia cu apă de argint este indicată în tratarea acneei, a alergiilor, a otitei si tulburărilor de digestie.
In organismul uman argintul are rolul unui “sistem imunitar secundar”. Au fost realizate studii privind actiunea terapeutica a apei de argint cat si a argintului coloidal. Redescoperirea efectelor benefice ale argintului asupra sanatatii a inceput in 1970. Larry C. Ford de la Scoala de medicina U.C.L.A. a realizat o serie de teste de laborator care au dovedit capacitatea argintului de a distruge bacterii ca: Streptococcus pyogenes, Staphylococcus Aurcus, Neisseria gonoree, Gardnerella vaginalis, Salmonella typhi, si alti agenti patogeni enterici si fungici. Jim Powell intr-un articol din noiembrie 1988 scrie ca un antibiotic poate ucide jumatate de duzina de organisme din diferite boli, iar argintul ucide 650 de tulpini rezistente si este practic non-toxic. Dr. Harry Margraf din St. Louis a concluzionat ca argintul este cel mai bun antiseptic natural, fara efecte adverse care se poate folosi in chirurgie pe suprafete mari si chiar in fabricarea instrumentarului chirurgical.
Spre deosebire de argintul coloidal care, ingerat sau administrat intravenos in exces, poate produce intoxicatii ( argiria ), atat apa de argint cat si servirea cu tacamuri si din vase de argint, sunt cele mai sigure cai de administrare a acestui antibiotic natural.

Proprietatile medicale ale argintului

Distrugerea bacteriilor.  Consumul zilnic al apei de argint ( apa pastrata pentru cca 8-10 ore , in recipiente din argint ) este  suficient pentru a va purifica organismul de bacterii, intarind astfel sistemul imunitar.
 Proprietati antifungice. Exista o serie de ciuperci de piele care pot deveni foarte periculoase daca nu le intrerupem dezvolatarea. Acestea pot patrunde in organism dezvoltand infectii interne.Prin spalare regulata cu apa de argint putem distruge aceste ciuperci. Apa de argint este buna mai ales in cazul infectiilor vaginale.
Elimina virusii care provoaca raceli si gripe, care sunt rezistentila  antibiotice si sunt rezistenti la medicamentele sintetice, avand totodata efect de lunga durata in prevenirea reinstalarii acestor afectiuni.

Impiedica dezvoltarea tumorilor. Fiecare om are in organism celule canceroase, dar acestea sunt in numar prea mic pentru a putea fi intotdeuna detectate. Consumand apa de argint, ne putem asigura un  sistem imunitar puternic, care va lupta mai usor impotriva acestor celule.

Argintul pentru bebelusi

De sute de ani, tacamuri si vase din argint au fost utlizate pentru depozitarea alimentelor destinate copiilor si a alimentarii acestora.
Hranirea copiilor cu tacamuri din argint, este benefica atat pentru dezvolatarea armonioasa a dentitiei cat si pentru o imunizarea naturala.

Spre deosebire de argintul coloidal ( coloid format din particule de argint in suspensie de lichid ), apa de argint si instrumentarul din argint, pot fi utilizate in deplina siguranta pentru alimentarea sau spalarea copiilor si nou-nascutilor.

In ceea ce priveste administrarea argintului coloidal , este imperios necesar a consulta in prealabil un medic pediatru. Înainte de a lua în considerare vreodată utilizarea argintului coloidal pe un copil, este necesara o consultatie cu medicul pediatru. Acesta va poate ajuta cu un plan de tratament si vă poate spune dacă ar trebui sau nu sa utilizati argintul coloidal pentru tratarea copilul dumneavoastră.

Gratie proprietatilor antiseptice , apa de argint poate fi utilizata cu succes in toaletarea zonelor intime ale bebelusilor ce prezinta iritatii cauzate de scutece.

 Preparea apei de argint si administrarea argintului in scop curativ

Apa de argint poate fi preparata foarte simplu, in casa, pastrand apa de baut in vase de argint sau, daca nu avem vase de argint, putem folosi o bijuterie sau o moneda de argint. De regula seara, umplem o sticla sau un borcan, (exclus plasticul sau metalul ) cu apa si punem in acesta un obiect de argint. Dupa 8 – 10 ore, rasturnam apa astfel rezultata intr-un alt vas, cu foarte mare grija pentru ca reziduurile din apa purificata sa ramana pe fundul primului vas.

set-din-argint-ceai

seturi din argint pentru servirea ceaiului – in oferta magazinului www.artantik.roClatim bine vasul si obiectul de argint si pregatim o alta portie de apa. Nu exista pericolul ca in tesuturi sa se acumuleze argint, deoarece surplusul este eliminat pe cale naturala. Organismul uman are nevoie de cca 0,088 mg de argint pe zi, care poate fi procurat atat din apa de argint, cat si din alimente. De retinut este insa faptul ca tehnologiile moderne din agricultura au distrus 85% din rezervele de argint ale solului, astfel incat acest element este aproape inexistent in alimentele pe care le consumam. Conform unor studii americane, deficitul de argint duce la scaderea imunitatii si este unul dintre principalii factori de crestere a afectiunilor maligne din ultimele decenii.

Modul ideal de consumare a apei de argint si de administrare a acestui antibiotic natural este acela de a ne hidrata consumand lichide din recipiente din argint ( cana, pahar, carafa etc ) si de a servii masa cu tacamuri din argint sau din vase realizate din acest metal nobil ( platouri, farfurii, fructiere etc ).

Inedit:  Pentru a ameliora setea, atunci cand nu se poate bea nimic, puteti tine in gura un obiect de argint. Acest procedeu va ameliora temporar disconfortul generat de lipsa unei hidratari corespunzatoare.

 autor: redactia ArtAntik.ro

Save

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *